Nazan Gökkaya
1975 yılında K. MaraÅŸ’ta doÄŸdu. Dört yıllık bankacılık tecrübesinden sonra 2001 yılında ErdoÄŸan ArıkoÄŸlu Zirai Ortaklığında çalışmak üzere Adana’ya yerleÅŸti. YaÅŸamına renk ve büyük düÅŸünceler katan yeÄŸeni Arda Bozkurt ile beraber Adana’da yaÅŸamaktadır.
FotoÄŸrafa profesyonel olarak 2007 yılında baÅŸladı. 2008’de fotoÄŸraf hayatı için milat saydığı “S. Haluk Uygur Ä°leri FotoÄŸraf Teknikleri ve Felsefesi Atölyesini” bitirdi. Altınoran DüÅŸünce ve Sanat Platformu kurucularından olup bu platformun projelerinde yer almaktadır.
Fotoröportaj ve belgesel fotoÄŸraf çalışmayı sevmektedir. AltınÅŸehir Adana Dergisinde yazı ve röportajları, Milliyet Gazetesi’nin Güney ekinde yazıları yayınlanmaktadır. Ayrıca, ‘Artı Özel EÄŸitim Gönüllüleri DerneÄŸi’ kurucularındandır. FotoÄŸrafı, farklılıkları ve farkındalıkları
duyumsattığı, sıradanlığı ortadan kaldırdığı, bazen bir fotoÄŸraf projesi ile “özgürlüÄŸü” bazen ücra bir köyde yaÅŸlı bir teyzenin hayat hikayesi ile “yaÅŸamı” öÄŸrettiÄŸi için çok önemsiyor.