Meltem Yağmur
1960 yılında Ankara’da doğdu. Lise ve orta öğretimini 1971–1977 yılları arasında Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları’nda tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mecburi hizmetini Diyarbakır ve Silifke sağlık ocaklarında yaptı.
1987–1991 yılları arasında, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladı. 1996 yılında doçent, 2004 yılında profesör oldu. Bu süreçte yurtiçi ve yurt dışında farklı kurumlarda mesleğiyle ilgili eğitimler aldı. Tıp Fakültesi’nin çeşitli kurullarında idari görevler yaptı. Halen Ç.Ü.T.F. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Temel fotoğraf eğitimini Haluk Uygur atölyesinde tamamladı. Halen Haluk Uygur İleri Fotoğraf Teknikleri ve Felsefesi
atölyesine devam etmektedir. Bu atölyenin “Benim Güzel Adana’m” ve “Caravaggio Işığı ile Portre Çekimleri” projelerine katılmış ve bu projelerin sergilerinde yer almıştır. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde de eğitimine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.